dezinformare?

Cu cafeaua inca nebauta si, prin urmare, cu neuronii cam in ceata si dormitand cu scufia pe capsoarele lor in colturi, dau de-o stire ce ma bucura foarte, ma trezeste instant si ma face sa dau sfara-n tara: Haruki Murakami e castigatorul Nobelului pentru literatura!
Anuntul fusese postat pe blogul lui Mayuma, pe care eu il citesc din bloglines, si zice cam asa:Laureatul Murakami

By PoianaluiMayuma

Comitetul premiului Nobel l-a contrazis pe Kenzaburo Oe si i-a acordat premiul Nobel pentru literatura prozatorului japonez Haruki Murakami. Sunt m??ndru ca am pariat pe el ??nainte ss c??stige acest premiu citindu-i si cumpar??ndu-i toate cartile. Japonia a c??stigat al treilea premiu Nobel pentru literatura iar postmodernismul japonez si-a luat revansa ??n fata autorilor modernisti din anii 70. Fantezia a triumfat asupra temelor grave, existentialiste. Un critic american, am uitat cum se numea a spus ca toata literatura japoneza este postmoderna de la radacina, daca nu ma credeti cititi romanul lui Kobo Abe, tradus recent la Polirom, Omul cutie. Una peste alta, cred ca e o alegere fericita. Yokatta ne! Omedeto Murakami San!
# Posted on: Thu, Oct 11 2007 7:42 AM

Cum discutam eu, in culmea fericirii, acest rezultat, numai ce mi se atrage atentia ca pe site-ul oficial al Fundatiei Nobel se precizeaza ca anuntul va fi facut, in direct, abia la ora 1 p.m., prin urmare sursele mele sunt gresite.

Cand incarc Poiana lui Mayuma direct in browser, iata peste ce dau:

Laureatul Murakami?

11.10.07 08:42:22
Rugati-va pentru fratele Murakami. http://ro.wikipedia.org/wiki/Haruki_Murakami
Dintre toti nominalizatii la Premiul Nobel de azi eu tin cu Murakami San! Ganbatte! Ganbatte!

Publicata de PoianaluiMayuma

Pai bine, domnule Iulian Baicus, ce-i asta? Asa-i sade bine unui critic literar care se mandreste nevoie-mare cu cartile publicate si unui conferentiar (sau pe-acolo, ca nu va cunosc functia exacta) de la Facultatea de Litere bucuresteana?
Veti fi visat azi-noapte ca vi se-mplinesc asteptarile cele mai fierbinti in legatura cu premiatul Nobel, dar de la vis pana la certitudine e cale lunga, iar a-l publica (visul, adica) pe un blog care se doreste o sursa de informare sigura si avizata e si mai neprofesionist.
Va bat obrazul, domnule Baicus, mai ales ca aceasta gafa (?) vine dupa revolta impotriva cititorului si scriitorului de bloguri (citez: “scrise de niste simpli veleitari, de tot felul de amatori, altele de tineri poeti, cu talent sau fara, altele de persoane vulgare, cu care nici nu as dori sa conversez”).
Va recomand sa va mai aplecati, macar din cand in cand, atentia si asupra barnei din propriul ochi, mai ales cand sunteti atat de grabit sa subliniati paiele celorlalti.
Ca sa nu mai mentionez faptul ca nominalizatii la Premiul Nobel nu sunt cunoscuti si anuntati oficial, pariurile privitoare la castigator facandu-se doar pe baza unor pure speculatii. Inca o bila neagra, daca mai are vreo importanta.

This entry was posted in looking around. Bookmark the permalink.

20 Responses to dezinformare?

 1. white noise says:

  cam in jumatate de ora o sa stim laureatul de anul asta, se anunta la 1 pm cet.

 2. oompa says:

  Pai tocmai asta ziceam si eu :)

 3. ionuca says:

  Ah, si eu citisem insemnarea aia si chiar am crezut ca Murakami a luat Nobelul. Apoi seara am aflat ca nu el era castigatorul, iar postul disparuse de pe blog. Am crezut ca eram eu nebuna si ca mi-am imaginat postul respectiv. Pfiu, bine ca am dovada ca inca sunt intreaga la minte :))

 4. PoianaluiMayuma says:

  Va multumesc pentru injuraturi. Daca va intereseaza functia mea didactica aflati ca sunt asistent universitar doctor la Facultatea de Litere si fan Murakami. Anuntul a fost dat la un moment dat pe post de Realitatea TV si am avut o clipa senzatia ca Murakami e cistigator. Am scris cele doua texte gindindu-ma cit de mult mi-as dori sa cistige el. oricum peste alte 5 minute m-am corectat. Nu vad de ce trebuie sa faceti o mare chestie din asta. In fond un blogger poate gresi si el, ca orice om.

 5. oompa says:

  Domnule Baicus, cu tot respectul, va rog sa-mi aratati unde anume v-am injurat in textul meu.
  Poate criticile au fost cam dure, dar au fost doar atat – critici, nu injuraturi.
  Din postura de fan Murakami – macar un punct comun tot avem – m-am bucurat mult cand citisem anuntul de pe blog, mai ales ca nu-mi inchipuiam sa gasesc pe blogul dvs. vreo informatie falsa.
  N-am spus ca aceasta greseala a fost facuta cu rea-vointa – dar, ca orice greseala facuta publica, merita taxata.
  Da, ca orice om, suntem supusi greselii – dar trebuie sa recunoastem atunci cand o facem, nu sa ne prefacem ca ploua, si sa ne asteptam sa fim trasi de maneca pentru ea. Regula de la care nu ma exclud, bineinteles.
  In rest, la mai mare!

 6. PoianaluiMayuma says:

  Pai aveti tot dreptul sa criticati, dar prima varianta era doar un draft, nu era cea definitiva. E adevarat ca a stat pe internet vreo jumatate de ora dar nu prea inteleg care e dezimformarea. Si ati facut din asta asa un soi de repros general, probabil deranjat de aluzia la blogurile scrise de persoane cu aere de anatori. Stati linistit ca nu era vorba de dvs. Eu aveam alte persoane in minte. Si in plus ati ironizat intre ghilimele pozitia mea academica. Blogul meu nu e decit o prelungire a ceea ce fac eu, cartile pe care le public, articolele pe care le scriu, fac si ele parte din mine. Blogul e doar un exercitiu de comunicare. Si nu cred ca dvs. sunteti in masura sa ma trageti de mineca pe mine. Daca as putea v-as da o bila neagra, de netoffender, pentru ca atacul dvs. e gratuit si nejustificat. Evident, e dreptul dvs. sa ma atacati dar asta nu e ceva constructiv.

 7. PoianaluiMayuma says:

  Sorry, am batut gresit. Cuvintul era dezinformare.

 8. oompa says:

  Varianta initiala – cea cu Murakami castigator – o fi stat pe blog doar jumatate de ora, dar dati-mi voie sa va spun ca in bloglines a ramas toata ziua (si, probabil, si in alte feedreadere). Stiti cum se spune, scripta manent. Si tocmai pentru ca si eu consideram blogul ca pe o prelungire a tot ceea ce faceti si sunteti in rest (parti a caror seriozitate nu o contest – faptul ca nu va cunosteam exact pozitia academica nu inseamna ca o ironizam, dar probabil ca v-a deranjat ca v-am acordat un grad mai mare decat cel pe care il aveti de fapt), am fost uimita de acea insemnare. Un "later edit" cu recunoasterea greselii n-ar fi stricat si nu sa actionati dupa principiul "gata, sterg sa nu se vada ca n-am fost informat bine si asta inseamna ca nu a existat niciodata". Poate ati observat ca si altii au fost indusi in eroare, la fel ca si mine (vedeti insemnarea http://www.catastif.com/2007/10/11/nobel/ ), fapt nu tocmai placut.
  Iar daca eu nu am dreptul sa va critic, la fel de bine nici dumneavoastra nu aveti dreptul sa-mi acordati vreo bila neagra sau apelativul de "netoffender". Imi place sa cred ca in acest mediu virtual suntem toti egali. Si greselile noastre la fel.

 9. Poiana lui Mayuma says:

  Pai nu stiu sa lucrez cu feedreadere, imi marturisesc aceasta limita. De fapt nici nu stiu ce-i aia. Cred ca un fel de abonament automat, si nu stiu cum sa sterg un mesaj care sa nu ajunga acolo.
  Nu am zis ca nu aveti dreptul sa ma criticati, oricine are acest drept, chiar si studentii mei, dar cred ca ati fost putin cam aspru cu mine.

 10. cristiscu says:

  Dl. Baicus si-a mai sters si alte articole de gen (vezi la http://doarcristi.blogspot.com/2007/10/who-is-iulian-baicus.ht… ), care au stat zile, nu ore. Obisnuiam si eu sa-i citesc cu placere blogul, pana si-a atras singur bila neagra la …credibilitate. Sa nu mai zic de vorbele murdare la adresa celui care a indraznit sa huiduie piesa de la National :(

 11. PoianaluiMayuma says:

  Iulian Baicus e asistent universitar dr. Si punctum. Oricum nu va continua asemenea discutii cu niste persoane pe care nu le cunoaste. Si isi pastreaza ideea in legatura cu gestul lui Penescu.

 12. cristiscu says:

  mai sa fie :))) Si ce-are titlul, functia, gradul, pregatirea, cu faptele/vorbele/opiniile concrete de aici? BTW, am fost si eu asistent univ. pana acum 17 ani, cand am plecat din tara. Ce-am mai facut de-atunci? Nu mare lucru… Dar sanse sunt ca-i si ceva cod scris de mine in sistemul ala de operare de care te folosesti sa te bati cu titlurile in piept ;)

 13. PoianaluiMayuma says:

  Inginerii sunt mai greu de convins asa ca renunt.

 14. Anonymous says:

  Pai tocmai ca nu ne mai enervam.

 15. Heaven says:

  Ej, hvor sjovt! Jeg er også begyndt at se Breaking Bad ved et tilfælde her i sommerferien og jeg er helt vild med den! En anderledes serie, som er virkelig godt lavet :) Helt klart aneblalefsesværdig til andre!

 16. Whoa. Capcom is clever reaaaaaly clever. They know how to get money fast and easy. Wish i could be so evil and heartless like them so i could earn lots of money by harvest fans money sooo easily. Nice one capcom, nice one…

 17. Si no fuera por los logros de la izquierda, la mujer de la foto no sería una de las líderes de un partido político, es paradógico, ya que nada más cercano a la extrema derecha que su partido político, un grupo que dice gobernar, pero lo único que hace es exprimir al pueblo para llenar los bolsillos de sus amiguetes (y los suyos propios por supuesto)y por el camino cargarse -no una cruz- sino todas las conquistas sociales de los españoles.Un saludo.

 18. Et puis j’ai pas testé, mais il semble qu’on puisse paramétrer un bloc WordPress.com (comme le mien) mais aussi tout blog WordPress installé chez soi. Ça paraît logique vu que c’est XMLRPC qui est déjà utilisé pour les éditeurs déportés, mais c’est très pratique.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting