claire de femme

Traiesti singura, ca sa-ti demonstrezi ca se poate. Dar privesti un strain ca si cum ar fi inca posibil. Si va aduc la cunostinta ca mai stiu si ca nu este destul ca doi oameni sa fie nefericiti separat pentru a fi fericiti impreuna. Cand doua disperari se intalnesc, pot foarte bine sa dea nastere unei sperante, dar asta dovedeste doar ca speranta este capabila de orice…

– S-a intamplat… recent?
– Ce anume?
– Esti orfan de o femeie.
M-am uitat la ceas.
– Se implineste un secol, am zis eu si am plecat.

Fiecare dintre noi stie ca s-a nascut ca sa fie invins, dar si ca nimic nu a reusit niciodata si nu va reusi vreodata sa ne invinga. Altcineva, dar ce conteaza, altundeva si in nu stiu ce viitor, dar lanturile vor fi rupte si vom trasa noi insine linia viitorului in causul palmelor noastre.

– Dar nu stiu ce voi face fara cainele asta.
– Gaseste-ti altul.
– Da, sigur, dar dureaza pana legi o prietenie. Nu e ceva de pe-o zi pe alta. Sunt amintiri comune, obiceiuri. Avea un fel de a-si pune botul pe labe si de a se uita la mine ca si cum eram singurul lucru care conta in viata lui… Stii despre ce vorbesc?
– Da. Mi s-a intamplat si mie. Mi s-a intamplat sa-mi pun botul pe labe si sa ma uit la cineva ca si cum ar fi fost singurul lucru care conta in viata mea.

Psihologia este bogata in tot felul de posibilitati. Combinatii inepuizabile. Si este permis sa trisezi. Este permis sa adaugi, sa scoti si sa inlocuiesti piesele. Toate miscarile sunt acceptate si se joaca intotdeauna impotriva propriei persoane. Caci, chiar daca exista o infinitate de piese si infinite combinatii, exista o singura regina: culpabilitatea.

Romain Gary, Clar de femeie, Humanitas, 2007

This entry was posted in books. Bookmark the permalink.

5 Responses to claire de femme

  1. ionuca says:

    Si as mai adauga si eu inca vreo 2 citate…

  2. Viki says:

    Slam dunkin like Shaquille O’Neal, if he wrote inamvoftire articles.

  3. to behave as an electron donor, and a group III element as an acceptor. This is a key concept in the physics of a diode.Very heavily doped semiconductor behaves more like a good conductor (metal) and thus exhibits more linear positive thermal coefficient. Such effect is used for instance in sensistors.[10] Lower dosage of doping is used in other types (NTC or PTC) thermistors.

  4. 19-08-2011 o 07:02Adrian  NapisaÅ‚(a):Ok … To ja wezmÄ™ auto i cztery osoby plus dwa rowery, chyba ze ktos ma bagaznik na klape, ( dwa rowery zapakuje dodatkowo do auta). Wyjazd jutro. Zbiórka o 7.00 pod Julia. Pasuje?

  5. Creo que esta tarta me va a sacar de más de un apuro Sigo sin entender cómo te las apañas para cocinar tantísimas cosas en tan poco tiempo!!! Te admiro!! Un abrazo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting