omnia vanitas

Tanjesc dupa asta.

Dar m-am saturat sa tanjesc dupa lucruri, sa vreau ceva si altceva si inca ceva. E-al dracu’ de obositor. Si inutil, pe deasupra, pentru ca lista e interminabila, oricate as taia din ea.
Am obosit sa-mi doresc, sa fac, sa ma plang, sa ma simt proasta, rea, mica, singura. Am obosit sa trasez planuri si sa-mi stabilesc scopuri. N-ajung oricum nicaieri. Punctul 2 e diferit, dar la fel cu punctul 1. Nu plec si ma indrept spre niciunde.
Pana si sa scriu toate astea imi pare la fel de inutil si de obositor. Dar continui, la fel cum fac si cu restul, din simpla si tampa inertie.

Stirea zilei:

Vineri, la Noaptea Institutelor Culturale, “o femeie de 40 de ani, vecina cu Institutul Cervantes, a reusit sa bage în spital câtiva tineri care priveau un film spaniol în gradina Centrului de pe strada Marin Serghiescu dupa ce, deranjata de galagie, a aruncat cu formol peste cei adunati în curtea Institutului Cervantes. Femeia este acum cercetata de politie.” (din Cotidianul)

Ura mea generala fata de vecinele (culmea, n-am avut probleme decat cu femei, barbatii or fi, in mare parte, prea ocupati sa se uite la meci sau sa-si altoiasca nevestele) care bat in teava si ameninta cu politia pentru orice stranut mai puternic pe care nu-l poti stapani s-a transformat in groaza.
Pana acum nu le luam in serios, doar ma enervam si le doream sa mearga in diverse parti obscure ale universului, din care sa nu se mai intoarca nicicum. Dar cred ca ar trebui sa tac chitic si sa… sa ce? Daca stai in casa, nu-i bine, ca faci galagie. Daca mergi in oras cu intentia nobila de a te culturaliza si omiti sa ai in vedere faptul ca orice loc are de fapt si vecini, te trezesti la spital. Simt cum ma cuprind tentaculele paranoiei.

Oricum, ma felicit ca am avut inspiratia de a spune pas Noptii Institutelor Culturale si am fost, in schimb, la Noaptea Devoratorilor de Publicitate, unde am primit (probabil era inclus in pretul biletului, dar n-am fost eu pe faza) si o portie substantiala de sauna (macar n-a fost toxica).

Asta m-a impresionat cel mai mult. Pentru ca sunt usor de fraierit cu mesaje emotionale. Celelalte motive le tin pentru mine.

This entry was posted in lamentari, zilnice. Bookmark the permalink.

6 Responses to omnia vanitas

 1. moutona says:

  Ump, fii atenta: luam pestele ala mare si negricios din acvariu, ala pe care l-ar fi gatit C. daca nu gaseam in debara niste dulceata zaharisita, il scufundam in cerneala si il izbim de laptop. Sa vada ea Nanami Cowdroy omnia veritas. Dar apoi il spalam si-l mancam.

 2. george says:

  te-ai gandit ca poate barbatii aia care nu iti bat in teava au si altceva de facut in afara de meci si batut nevasta? ca poate sunt mai calmi sau pur si simplu mai permisivi? vezi ca si tu esti in pericol sa intri in aceeasi categorie cu acele femei acre de viata si nu cred ca vrei si meriti acest lucru.

 3. oompa says:

  Daa, normal ca m-am gandit, era o exagerare de dragul amuzamentului (pe stilul stirilor de la ora 5), credeam ca se intelege :)
  Ca doar nici eu n-am dat numai peste vecine care-mi bat in teava sau care arunca pe geam galeti de formol. Mare parte sunt normali, dar cei care nu, chiar ca te bantuie :)

 4. george says:

  “barbatii or fi, in mare parte, prea ocupati sa se uite la meci sau sa-si altoiasca nevestele”- cum ai spus tu :)….daca am inteles gresit atunci mi-am luat cenusa in avans :P….

 5. oompa says:

  Pai stiu ce-am zis, stai linistit, dar ideea mea era ca nu am spus-o dintr-o convingere care sa denote acreala, ci pentru un anumit efect comic, pe care, evident, tu nu l-ai perceput, de unde reiese ca nu am reusit sa-l redau cum mi-as fi dorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting