regatul meu pentru un buletin

Sa te fereasca Dumnezeu sa ai de schimbat niste acte. Nu scapi decat daca te faci frate cu dracu’ pana treci puntea si uite-asa te transformi, fara sa-ti dai seama, intr-un maniheist get-beget.
Becul din lustra internetului e chior de-a dreptul si nu reuseste sa te lumineze, asa ca orbecai in continuare, lovindu-te cand de geamul unui ghiseu, cand de mutra acra a unei functionare.
Sufar clar de un handicap social care ma impiedica sa gandesc rational si sa iau lucrurile pe rand. Prefer in schimb sa bat din picioare si sa strig pe o voce plangareata: “Da’ nu stiu ce sa faaaac! Nu vreaaaau! Nuuu!”. Asta si pentru ca pana acum asemenea lucruri mundane erau departe de sfera mea de preocupari. Altcineva se ocupa de ele si le rezolva ca prin minune, in timp ce eu cugetam la perisabilitatea fiintei umane (mult mai important, recunoasteti).
Adaugand la asta frica mea de orice fel de functionar public (pentru ca, fara indoiala, va tipa la mine si-mi va trage si trei lovituri de rigla peste palme), concluzia nu e deloc imbucuratoare.
Momentan sunt blocata intr-un labirint, iar deasupra iesirii scrie mare si stralucitor: Punct de Plata a Contravalorii Cartii de Identitate. Problema e ca eu ma aflu in capatul opus si, oricat as inainta, distanta nu scade niciun centimetru.
Deocamdata am o lista pe care am notat diverse posibilitati: Posta, CEC, Directia de Evidenta a Populatiei, Trezorerie, care trebuie taiate pe masura ce se dovedeste ca nu am ce cauta acolo.
Incercarea numarul 1: Posta. Dupa ce stau un sfert de ora dupa o pensionara care nu intelegea de ce talonul ei e de negasit, reusesc in sfarsit sa strecor o intrebare.
– Aici se plateste cumva taxa pentru schimbarea buletinului? (observati incapacitatea de a ma exprima corect, in termeni juridici)
– Sectorul 2.
– In sectorul 2?
– Sectorul 2. Urmatorul.
– Aaaa… bine, multumesc.
Explicati-mi si mie, va rog, intelesul acestui raspuns. Nu pot plati la posta decat daca locuiesc in sectorul 2? Sau, indiferent de domiciliu, aceasta taxa se poate plati exclusiv in oficiile postale din sectorul 2, toate celelalte 5 sectoare fiind in mod misterios discriminate? Si, daca da, e vorba de un oficiu anume sau ma duc unde vad cu ochii?
In aceste conditii, imi iau o ora libera in care sa ma dau cu fundul de pamant si sa ma smiorcai cat ma tine gura (nu prea mult, avand in vedere ca oricum am febra si obosesc repede).
Prevad ca acesta va fi un serial de durata.

This entry was posted in lamentari, zilnice. Bookmark the permalink.

18 Responses to regatul meu pentru un buletin

 1. MrAsonica says:

  hmm…ce facut eu (no, bine, sor’mea, dar eram si eu prezent) pentru schimbarea buletinului: dus la sectia de politie de care apartine adresa mea (dus cu maldar de acte), completat cerere, platit taxa aia minune chiar la sectia de politie (repet, la sectia de politie unde am si facut bulentinul; am intrebat in prealabil daca trebuie sa ma carabanesc la alte administratii, poste, sedii sau oficii, n-a fost necesar), facut poza, luat buletin nou nout.

  recomand in discutiile cu functionarii: glas redus ca volum, privire pierduta, clipit des, tremur usor al mainilor si o pronuntie afectata a ‘va rog’. works every time!

 2. mo says:

  uite ca mi-a luat-o mr. asonica inainte. si eu am procedat la fel, drept pentru care iti recomand sa te prinzi rapid care e sectia de politie de care apartii. o sa fie si acolo cozi si programe de lucru imposibile.
  ce am observat din proprie experienta e ca se asteapta in fata usii cam o ora, o ora jumate, asa ca nu te duce chiar inainte de inchidere ca nu rezolvi nimic.

 3. oompa says:

  Ah, ce oameni draguti!
  Adevarul e ca aveam azi de gand sa-mi incerc norocul la o posta din sectorul 2, noroc ca sunt atat de racita incat abia sunt in stare sa stau pe scaun, asa ca m-am dat batuta.
  Si mie mi se parea logic sa se poata plati in acelasi loc in care trebuie sa depun si actele, dar, cum la noi lucrurile sunt oricum, numai logice nu, nu-mi pusesem prea mari sperante in asta.
  Abia astept sa vad ce mutra batuta de soarta si imbuibata de coldrex o sa am in buletin pentru urmatorii 7 ani :|
  @mo: Bun sfat, zici deci ca trebuie sa ma duc din timp si eventual sa-mi iau si ceva de citit cu mine…

 4. mo says:

  iegzact! :)

 5. morbo says:

  eu mi-am sters din minte multe legate de experienta asta. era acum doi ani si ceva…ehe, cum m-am dus cu taticu’mio si cu actele la casa, sa dovedesc ca exista tata si casa si eu in schema de asemenea, parca de aia…sau sa ma simt ca mai stateam cu parintii?
  da’ parca da, si eu tot acolo am platit ceva, nu mai stiu ce. da’ o trebuit sa cumpar…timbre? si de unde? in fine, chiar nu mai stiu.

 6. ameţitul says:

  oooffff…
  tocmai mi-am dat seama că până în decembrie tre’ să mi-l schimb şi eu :(

 7. did says:

  ce tineri sunteti :D

 8. did says:

  si nu te mai plange, mai! eu o trebuit sa merg cu trinu 8 ore jumi ca sa ajung la sectia aia de politie, deci…

 9. oompa says:

  @morbo: Timbru fiscal. De la Posta. Stiu tot :D
  @ametitul: Nu te mai plange, pana in decembrie e timp cacalau, Maria Ta (ca sa-l citez pe taica-meu, numai prostii am invatat de la el).
  @did: Ei, da, nu ca tine, cu-n picior in groapa si proteza in paharul cu apa de pe noptiera :P

 10. oompa says:

  @did again: Ba ma plang, ma pricep si eu la un lucru in viata asta si nici pe ala nu-mi dai voie sa-l fac?

 11. ameţitul says:

  taică-miu Măria ta îi zicea maică-mii – ce-i drept, Maria o cheamă :)

 12. did says:

  adica nu te plange mai mult ca mine, aia voiam sa spun :)) ca vreau sa fiu pe primul loc
  :D

 13. Ana says:

  Intrebati si voi parintii sau rudele mai apropiate(ma refer sa apartineti de acceasi sectie) sau vreun vecin ca trebuie sa va lamureasca ei.Stiu mai munte.Nici eu nu stiu exact ce acte tb pt schimbarea buletinului…:(( ,dar ma lamuresc ai mei.Bafta!

 14. furnica says:

  mai bine-ti luai direct pasaport si te carai la nevada, la casino ca sa fierbi o bashino

 15. Shanna says:

  Wow! Great to find a post knckiong my socks off!

 16. Really trustworthy blog. Please keep updating with great posts like this one. I have booked marked your site and am about to email it to a few friends of mine that I know would enjoy reading..

 17. I guess it’s really a good idea to find alternatives to harsh and toxic cleaning products that are commercially available today and this is a great suggestion. I’m glad that more of us are now more inclined to developing environment-friendly and natural products that are more often than not just as effective as ones we normally use. Thanks!

 18. Non tu n’es pas « con » sinon tu n’aurais pas pu changer d’opinion. Tout le monde peut se faire manipuler et quand on sait combien c’est difficile de remettre ses idées en question et combien c’est plus confortable de se bercer d’illusions… on comprend mieux pourquoi des gens continuent à y croire.amitiés,héléna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting