pentru ca… Pitong

Dimineata am degetele umflate si ochii cat o gamalie de ac. Cu toate astea, reusesc cumva sa vad pe unde merg si sa compostez biletul. Mai tai apoi inca o zi din calendar. Gata, am cu una mai putin de suportat din cantitatea totala. S-a dus, buna, rea, plictisitoare, scarboasa, placuta, insorita, ce mai conteaza? 24 de ore egale cu oricare altele.
Ma obosesc toti. Ma agaseaza, nu vreau sa-i vad, sa-i aud, sa-i simt, sa-i miros. Incerc sa fiu clara, dar tot nu-si dau seama. Ignorati-ma. E simplu, nu? Intotdeauna e mai simplu sa nu faci ceva decat sa iti misti fundul intr-o anume directie. Asa ca le doresc din toata inima doar bine: nu va miscati. Si, mai ales, nu va miscati in directia mea. Nu vorbiti in directia mea, nici macar accidental. Pastrati-va gandurile. Ele nu sunt bune, interesante, frumoase, demne de mentionat. Cele de fata, cu atat mai putin.
Sunt bombardata cu vorbe. Deocamdata, nimeni nu si-a dat seama ca nu pun pret pe asa ceva. Nici macar proverbialii doi bani (sau, pentru cei cu mot coafat, “doi centi”). Insista, ma inunda, imi umplu obrajii cu vorbele lor ca niste pupaturi pline de scuipat. Ma sterg, dar deja ma doare dosul palmei. Nu ma intereseaza ce-mi spun. Nu se obosesc niciodata sa faca ceva din aceeasi gama. “Am spus, e suficient, ce mai vrei?” Nimic. Serios, nu vreau nimic de la tine. N-am nevoie de perle de intelepciune trimise pe garla, de revelatii cu termen de expirare, de sfaturi mai mult sau mai putin binevoitoare, de mustrari, de declaratii, de cat de mult te-am dezamagit sau cat de mult ma apreciezi. Pastreaza-ti gandurile, poate vor rodi intr-o zi ceva si atunci o sa merite sa le scoti din bezna craniului prin luminita de la capatul gurii.
Nici macar nu mai am satsifactia ca unii au ajuns la aceeasi concluzie pe care o predic de cand ma stiu (una dintre multele). Ieri eram absurda, azi am dreptate, maine o sa uite. Nu mai vreau sa joc tontoroiul in cercul asta stramb.
Aici vorbesc cu mine. Ma contrazic singura. E usor si asumat. Scaparea e inchisa intr-un patratel rosu. Nimeni n-are nicio obligatie. Din doua in doua randuri, din douazeci in douazeci de randuri, tot sau deloc, mi-e egal. Citeste si nu da mai departe.
Stiu ca zilele astea va fi din ce in ce mai rau, pentru ca niciodata n-am reusit sa trec pragul delicat si pe nesimtite. Dar vreau s-o fac singura. Fara alte justificari. Pentru ca… Pitong.

This entry was posted in zilnice. Bookmark the permalink.

5 Responses to pentru ca… Pitong

 1. Bogdan says:

  De multe ori, in mijlocul unei foarte active secvente de viata de zece secunde, imi dau seama ca m-am separat de mine insumi ca sa-i fac loc unui spectator neinteresat si de obicei vulgar. Chiar si in timpul unui curs m-am auzit spunand: oare or fi auzit ei vreodata de baby jane?……….sau,intr-o camera plina de oameni amabili si placuti, in timp ce sunt cat pot eu de agreabil,aud o soapta cinica: multi prosti pe langa mine……..se pare ca am o tripla personalitate:
  1. tanarul respectabil
  2. comentatorul si criticul slobod la gura
  3. adevaratul, dar necunoscutul EU
  ce ciudat ca toti trei traiesc in buna intelegere in acelasi adapost!
  Asa si tu uneori…..pentru ca……POTI :)

 2. Cristina says:

  Dar aici nu-i bal la care vin oameni cu fete sulemenite si nici targ in care tragem cu dintii de ai mai strasnica idee, ca uite, intelesei ce-ai vrut sa zici, doar-doar imi mai indes sacii cu orgoliu si cu maguliri, pan-or plesni si-or umple spatiul cu un praf inecacios. Pai nu e asa. Ca eu stiu ca imi dau jos toata spoiala si ca imi vad bine toate cosurile (alea le vezi si de ai cataracta) si-mi scot manusile si mi se vad mainile inrosite si atunci nu mai gasesc poezia. Si nu mai cauti sa fii intelept, ca atunci ai pastra linistea si te-ai pitula, dupa cum va e dorinta. Acestea fiind spune, tot am impresia ca as putea scorni o chestie desteapta ce trebuie spusa, de dragul firii. Ca dac-o las se strica.
  Asa, dintr-o mie.

 3. lurvv_vruu says:

  cate certitudini in textul asta in care contrazicerea e asumata:). ce prag?

 4. FFD says:

  Mda… situatia cere o carte buna, caldurica si un pahar de ceva tare si aromat.
  Iti doresc trecere buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting