n-am invatat niciun cuvant nou

Strica la karma sa te apuci de lucru intr-o zi de marti, asa ca incerc sa ma feresc cat pot. Am respirat o saptamana alt aer, suficient cat sa ma amarasc cumplit in ultima zi ca trebuie sa ma intorc, inca n-am castigat la Loto ca sa pot parasi birourile si sa ma mut oriunde vad cu ochii, plus ca, si dac-as face-o, tot nu mi-as permite un apartament in Montmartre, langa Cafe des 2 moulins sau Au marche de la butte.
Am reusit sa nu ma (prea) inec in fotografii, ci doar sa casc ochii si gura (unii oameni s-au saturat sa ma tot auda spunand “Ce frumos eeee!”, dar n-am ce sa le fac), mi-am prajit nasul in soarele frantuzesc si am baut bere, nu vin. Si am fumat tigari aduse din Romania, pentru ca suntem saraci, chiar daca uneori reusim sa uitam.
Aici as vrea sa merg pe strada cu ochii inchisi si toti oamenii sa ma ocoleasca respectuos, de parc-as avea baston  alb, nu sa se inghesuie sa intre in sufletul meu, unde sa-si sufle mucii si sa manance seminte.
Si n-a fost vorba doar de locuri. A fost vorba despre a treia versiune din Bedroom in Arles. Pe prima poate o voi vedea la toamna, pe a doua probabil niciodata. A fost vorba despre cum se pronunta numele lui Van Gogh, despre faptul ca Salinger ar putea fi mort si noi n-am afla decat cand e evident ca nu poate sa bata recordul de longevitate, despre L’elegance du herisson, despre carti in engleza la 3 euro care ar face in orice clipa Anthony Frost de rusine si despre multe altele care probabil nu inseamna ceva decat pentru mine.
Azi as vrea sa am freza ca Johnny Depp in Cry-Baby, sa nu fie atat de greu sa gasesti un loc pentru developat filme alb-negru, sa nu uit si sa pot pleca acum din fata ecranului.

Yann Tiersen – La valse d’Amelie (piano)

Daca nu ti se rupe sufletul in bucati mici-mici, ca niste confeti pe care sa le sufli apoi din palma, cand asculti asta, atunci e destul de probabil sa-l fi pierdut pe undeva.

This entry was posted in been & seen. Bookmark the permalink.

12 Responses to n-am invatat niciun cuvant nou

 1. irishraindog says:

  bun venit inapoi! hug.

 2. DPolly says:

  Este genială piesa , o am pe mp3 şi o mai ascult pe stradă, la şcoală ,când citesc şi mă opresc deodată , ascult această piesă iar în momentul ăla mă despart de tot şi sunt singură, eu si sunetele …

 3. Vlaicu says:

  frumoasa piesa intr-adevar. dar la ora asta as avea nevoie de ceva suparat si nervos…
  missed you and your writings

 4. oompa says:

  Vlaicu, orgoliul meu este mai mare decat mi-ar sade bine, asa ca afirmatia ta nu poate decat sa mi-l gadile.
  Pentru suparari mai mari sau mai mici, dar la fel de importante, recomand Rammstein, bazandu-ma pe propria experienta.

  fly, la spam nu te baga din cauza de link (cel putin asa cred), doar ca primul comentariu pe blog trebuie aprobat de mine, apoi intra automat. Sper sa nu se mai iste astfel de intarzieri.
  Tiersen e un copil care ma sperie pentru ca vorbeste ca un batran. Muzica buna de cojit crusta de pe rani.

 5. Vlaicu says:

  :)
  m-am calmat cu fear factory pana la urma

 6. morbo says:

  aa, rammstein, merci!

 7. A says:

  Pentru ca la vara ma asteapta si pe mine Parisul – vreau si io sa stiu mai multe despre cartile la 3 euro…cum ar fi…unde le gasesc? :D

 8. oompa says:

  Iti zic pe unde-am fost eu, locuri in care gasesti atat carti noi, ultimele aparitii editoriale si nu numai, dar si carti second-hand, ca sa zic asa, cu preturi reduse (nu te gandi totusi ca arata ca vai de ele, unele par neatinse, altele se vede ca au mai fost citite o data):
  Shakespeare & co
  si Gibert Jeune, din piata Saint-Michel (ai grija ca sunt mai multe grupate cam in aceeasi zona, dar impartite in functie de ce vand: carti de economie, drept, medicina etc. Cea de care vorbesc e “Langues et Lettres”).

 9. A says:

  I remain eternally grateful. Cardul meu probabil mai putin, ca abia astept ;)

 10. Artie says:

  You’ve really helped me unnasrtedd the issues. Thanks.

 11. I enjoy this kitchen. Horseshoe shaped kitchens are so awesome. As my children move on, I’d prefer to downsize and to search on the future as I get older, I feel I would love to make certain I’ve a ground floor bedroom. The loft could well be wonderful for an occaional overnight guest. I’d like to see more of the happening in Ohio and extra openness to smaller footprints, specially in Wood County Ohio as our farmland is these a precious resource.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting