toți vecinii mei de bloc locuiesc la etajul 7

Este singura explicație pentru care, mereu când intru în scară, liftul îmi arată aceeași cifră roșie. Sau sunt singura locatară puturoasă, restul neconsiderând necesar să recurgă la această invenție decât dacă își au sălașul la ultimul etaj.

Cu puțină insistență și răbdare, cred că mă pot bronza la becul din baie. În încercarea de a scăpa de lumina albăstruie a ”minunilor” ecologice, am cumpărat unul care-mi încinge fruntea de fiecare dată când mă pensez. Mă simt vinovată și când fac câte un duș mai lung și aleg să nu stau în beznă – încălzirea globală sigur e stârnită de întrerupătorul meu.

Nu-mi place să folosesc neologisme (chiar dacă știu ce-nseamnă ”irefutabil” și ”salvgardare”). Cred c-am făcut alergie cândva pe parcursul facultății, când am avut neșansa de a-ntâlni un coleg care considera o maximă performanță folosirea de astfel de cuvinte la fiecare două inteligibile. Câteodată dau însă cu bâta-n baltă conform unei gândiri infantile (“Ce știu eu sigur știu și alții”) și nu mai pot să scot apoi cămașa.
– Ce muzică asculți?
La asemenea întrebare nu prea există răspuns clar, așa că-ncerc s-o scald:
– Nu știu… de toate… eclectic.
– Eclectic? Și cum sună asta? Cum dansezi pe eclectic?
Până să mă prind că nu-i glumă, nedumerirea-i autentică, iar zâmbetul meu nepotrivit, era prea târziu s-o dreg. M-am simțit nepotrivit(ă).

Să ne-ntoarcem însă la vecini. Sunt aproape convinsă că cel de deasupra (sau de dedesubt) este un sadic fără pereche. În fiecare noapte, de pe la miez încolo, când mai pufăi câte-o țigară în bucătărie, cu geamul deschis, și-ncerc să nu dârdâi prea tare, ca să nu dau scrumul pe mine, mă asasinează olfactiv cu fel de fel de miresme: ba de purceluș la tavă, ba de musaca, ba de (cel mai des, oribil) prăjituri, checuri și fursecuri. Ies din încăpere împleticindu-mă de poftă.

 

Mi-e tare dor de cer.

This entry was posted in zilnice. Bookmark the permalink.

5 Responses to toți vecinii mei de bloc locuiesc la etajul 7

 1. keb says:

  si mie, desi altfel decat tie, mi-e dor de cer.

 2. dina says:

  frumos articol, ma regasesc in cele scrise..Ps : toti vecinii mei stau la et.9 mereu liftul arata asa!

 3. dana says:

  lol, dina si ompa. inseamna ca liftul e setat sa se duca la ultimul etaj dc nu e folosit de nimeni o vreme. la noi la serviciu se duce la subsol

 4. oompa says:

  Tehnologia asta mi-a luat-o cu mult înainte. Am ajuns ca omul peșterilor, care nu înțelege de ce fulgeră și inventează pe loc o explicație fantasmagorică.

 5. rollux says:

  Ca veni vorba de omul “pesterilor” la mine toata nebunia se tine la subsol unde vecinii s-au agitat pentru amenajarea unui astfel de loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting