Un popcorn mare, vă rog!

Abia de mai am răbdare să mă uit la un film cap-coadă, Internetul ăsta ne înnebunește de cap, pac! – pauză și intrat pe feisbuci, mailuri și alte lighioane complet nefolositoare, de altfel, dar deh, așa ai impresia că stăpânești atenția distributivă. Aiurea, ai de fapt doar una și și aia suferă.
Vineri seara, Hysteria, că aveam chef de ceva ușor, deși nu ultimul jeg reluat pe ProTv a mia oară. Maggie Gyllenhaal ce e mai răsărită, dar acțiunea complet previzibilă, de-am rămas apoi gândindu-mă că nu pot să-mi aduc aminte cu niciun preț vreo comedie (mai ales din subcategoria “romantică”) la care să nu-ți dai seama din primele minute încotro o vor vira personajele și, mai ales, cum vor sfârși – întors pe drumul cel bun, nuntă și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Plouă cu clișee, madama grasă cântăreață de operă își recapătă glasul în culmile orgasmului provocat cu un singur degețel-minunede doctorul cel fercheș (aici ai totuși și opțiunea de a ți se întoarce stomacul pe dos, eh, asta chiar e o schimbare plăcută). Apare și pe afiș, și-or fi zis și producătorii că, poftim!, ce vă trebuie mai mult de-atât.
Oricum, cu ceva tot m-am ales: citind apoi pe wikipedia (mama tuturor învățăturilor) despre isterie, am aflat că vibratorul electric, de uz personal, a apărut cu niște ani buni înainte de aspirator și fierul de călcat electric. De s-ar fi menținut concepția că orgasmul, fie el și autoprovocat, e mai important decât curățenia și pantalonii călcați la dungă, cred c-am fi trăit cu toții mult mai bine și mai puțin încruntați.
Apoi, pentru că viața mi s-a părut supărător de goală fără de doctorul Gregory House (pe care l-am hăpăit așa, pe burta goală, în vreo trei luni), am căutat insistent un substitut și-am nimerit în corcoduș, adică în Fringe. Pe care nu-l recomand decât dacă ați fost fani înfocați “Dosarele X” în copilărie, ca mine, și nici așa foarte călduros.
Personajele sunt trasate cu bidineaua:
– una bucată agentă FBI blondă, care mie nu-mi transmite absolut nimic, e-un fel de Kristen Stewart mai în vârstă, are trei expresii faciale și le tot alternează,
– una bucată savant nebun, dar blajin, cel mai simpatic, a cărui principală preocupare e să-și mai inventeze în laborator un nou drog, că le-a-ncercat pe toate de pe piață,
– una bucată fiu de savant, genial, dar delăsător și care, în ciuda faptului că în fiecare episod are de-a face cu o monstruozitate (cât se poate de la propriu) izvorâtă din cine știe ce imaginație bolnavă, când dă nas în nas cu următoarea monstruozitate, tot șoptește din vârful buzelor “Aberați! Așa ceva nu se poate! Trebuie să existe o explicație perfect rațională și încadrabilă în real”. Însă am o slăbiciune pentru Joshua Jackson, mi se pare că aduce cu C. (sau invers), așa că înghit gogoașa.
Sunt insistentă. Sau masochistă. Sau savurez pur și simplu ceva din categoria “atât de prost, că-i bun”. Ceea ce nu vă urez și dumneavoastră.

This entry was posted in zilnice and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

19 Responses to Un popcorn mare, vă rog!

 1. D. says:

  Science fiction is an existential metaphor that allows us to tell stories about the human condition. Isaac Asimov once said:
  “Individual science fiction stories may seem as trivial as ever to the blinder critics and philosophers of today – but the core of science fiction, its essence has become crucial to our salvation if we are to be saved at all.”

  Next time try Farscape. Asta daca serialele SF nu te ating.

  Si inceteaza cu atitudinea negativa la adresa realitatii. Stiu ca nu poti sa zbori. Ghici ce: nici eu.
  Exercitiu: aseaza-te pe o banca, unde e liniste, si asculta ce-si soptesc copacii intre ei. ASCULTA. Poate ca de fapt nu vrei sa zbori.

 2. oompa says:

  Come on, nu-mi veni cu citate din astea, de parcă trebuie să-l caut pe Asimov pe wiki să aflu cine e :) Am o “problemă” cu serialul ăsta și totuși mă uit la 2 episoade pe seară. Am avut ani în care-am citit aproape numai SF, acum mai alternez. Pe scurt: cărți – da, filme – da, la seriale încă n-am găsit unul de gen la care să zic “O, da!”.
  Nu prea-mi plac sfaturile la care se folosește imperativul din simplul motiv că am învățat că nu funcționează. Pot să-ți spună o mie de oameni “fă, drege așa și pe dincolo”, poți să fii și total de acord, până n-are loc declicul (intern), nimic nu se schimbă.
  Eu știu că pot să zbor. Știu că poți și tu să zbori. Și el, ea, ei, ele. Dacă n-o fac, e pentru că ei cred că nu pot s-o facă.
  Ascult mai multe decât îți pare. Uneori, ascult mai multe decât îmi pare.

 3. Marius C. says:

  Nici n-ai ideec sanatos e popcornul…

 4. D. says:

  Mi se pare frustrant/amuzant/neinteles ca, desi as vrea sa scriu cu diacritice in acelasi spirit ortografic ca al raspunsului tau, nu pot sa setez tastatura specifica limbii romane, in sistemul de operare (n-o sa schimb sistemul de operare pentru ca acum e momentul sa iti trimit reply-ul, si evident e impractic), asta insemnand ce vrei tu sa insemne, poate nimic.

  As putea sa iti spun cea mai adanca invatatura pe care o detin si pe care mi-a zis-o tata (da, tata – cel mai intelept om pe care il cunosc), dar probabil n-ai intelege pentru ca deocamdata n-ai trecut prin succesiunea de experiente necesare.

  Asa ca te intreb: Cu aripi sau fara?

 5. oompa says:

  Conform principiului “nimeni nu înţelege oricum nimic”, răspund: pentru că nu discutăm despre reîncarnare, fără.

 6. D. says:

  Ciudat… toate animalele (sau mai bine zis all dancing crap) care pot sa zboare folosesc aripi.

 7. oompa says:

  Ca să dau exemplul cel mai benign, freeflying (termenul e mai grăitor în engleză).
  Câtă lipsă de imaginație, să crezi că poți zbura doar dacă ai aripi :) Eu nu sunt corpul meu.

 8. D. says:

  Popcornul e sănătos într-adevăr, dar nu ăla pe care îl cumperi şi îl bagi în cuptorul cu microunde, ci cel pe care îl cultivi cu sapa, aştepţi să crească pentru că speri să plouă şi pouă, îl faci la tuci deşi nu toate boabele pocnesc, şi căruia îi spunem de fapt floricele de porumb.

 9. Marius C. says:

  @D. Ai dreptate, popcornul la microunde nu este sanatos. Dar cati romani stiu asta? Mult mai sanatos este cel “facut” in masinile de popcorn stradale, daca respecta principiile si ingredientele. Dar nici asta nu e asa de cunoscut de rromani.

 10. oompa says:

  Eu oricum nu mănânc popcorn (hai să nu fiu extremistă, poate o dată pe an), așa că discuția despre nutriție mă cam depășește. Ăla pe care-l cultivi cu sapa cred că-i sănătos că arzi mai multe calorii prășind păpușoiul decât îngurgitezi când culegi roadele.

 11. D. says:

  Am sa iti pun in final o intrebare. Raspunsul tau va lamuri tot. Adica TOT. 3 litere.

  Il iubesti pe C.?

 12. D. says:

  Nu-mi vine sa cred… No words. No… I am not a beautiful and unique snowflake. I’m not the same decaying organic matter as everything else. I’m not the all singing, all dancing crap of the world and we are all not part of the same compost heap.” We’re made of love.

 13. oompa says:

  După cum credeam eu că se vede, dar se pare că pentru mine e mai clar decât pentru alții, timpul meu de scris și de răspuns e drastic limitat din proprie voință. Să nu ne aruncăm de pe stâncă decât cu parașuta-n spate. We are all made of stars.

 14. D. says:

  Vreau sa te intreb atunci ce parere ai despre dualitatea lucrurilor… da-nu, bine-rau, intuneric-lumina, barbat-femeie, etc. in sensul in care constituie sau nu perspective diferite ale aceluiasi lucru, si tendinta noastra evidenta de a face o scindare repet duala.

 15. oompa says:

  Momentan încerc să mă lămuresc și, recunosc, să mă debarasez de dihotomiile astea băgate pe gât din pruncie, la nivel de societate, e așa și e altfel, țac-pac, câtă înțelepciune. Și de întrebările pe stilul: “E normal?” “E bine sau e rău?” Ce e aia? Din ce perspectivă? Ce-i cu atâtea etichete? În afară de cazuri extreme, nu cred că se poate face distincția decât formal, deci forțat. Suferința e iubire și invers, trebuie să știi doar să vezi cum se suprapun.

 16. Dana says:

  Deci Fringe este singurul serial care a reusit sa ma faca intr-atit cu capu’ incit sa ma uit si la 3 episoade odata, eu inainte avind o parere foarte proasta despre aia care nu se puteau desprinde de cite un serial d’asta :-)

  btw, l-au reluat? abia reusisem sa scap de dependenta cind l-au intrerupt (urmind sa il reia in sept) si acum bine ca aflu de la tine :-). daca ma apuca iar, dai o bere :-)

 17. gabi says:

  iti recomand un serial , Louie — stiu, si pe mine m-a facut sa ma gandesc la catei sau la ceva americano-dulceag,mi-am depasit rezervele si bine am facut !

 18. oompa says:

  Dana, îmi pare rău să-ți dau vestea, dar a reînceput (sezonul 5). Eu mă uit la vreo 9 seriale (din fericire, o parte sunt acum în pauza dintre sezoane, altfel nu știu cum aș ține pasul) și, ghinionul meu, eu sunt exact stilul care-nghite mai multe episoade deodată, mă lipesc ca ventuza de ecran. Dau o bere, ce să zic :)
  Gabi, mai am vreo 3 recomandări de seriale de care să m-apuc, Louie văd că are 8.7 pe imdb, deci îi acord automat credit, numai să-i vină rândul. În ritmul ăsta, n-o să mai apuc să fac nimic altceva.

 19. D. says:

  N-ai mai postat nimic… Lipsă de inspiraţie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting