în fiecare zi dau pe gât un cocktail emoţional

Mă înspăimântă blogurile care prezintă, la fiecare însemnare, între 5 şi 10 poze ale autoarei. Din faţă, din profil, cu capu-n jos, alergând pe o stradă pustie, bătută de vânt la malul mării şi-n cine ştie ce alte poziţii considerate artistice, fashion, glamour şi demne de înrămat. Bine, recunosc, poate le şi invidiez puţin, mi-ar plăcea să mă consider atât de demnă de adimraţie, măcar din punct de vedere fizic, încât să mă afişez fără niciun simţ al măsurii şi să nu mă înfrâneze că am nasul prea coroiat (nu-l am), strabism (nici) sau celulită pe coapse (asta s-ar putea).

Mă agasează nevoia de îmbunătăţire a tehnologiei de care mă folosesc zilnic. Eu nu vreau să schimb nimic care încă funcţionează la standardele mele nu prea înalte. Dar până şi amărâtul de browser mă avertizează că n-are de gând să mai fie la zi din cauza softului. Soft mai bun fără hard mai bun nu se poate. Hard mai bun fără împrumut la bancă, nici atât. Să fie la voi, acolo.

Mi-e dor de Life in Squares. Eu şi Diana ne-am despărţit prematur, fără voia mea. Mi-a fost răpită odată cu ultimele cadre din Berlin – o văd abandonată într-un şanţ, ca un PET ieftin, suspinând de doru-mi. Sufăr când îmi amintesc cum taică-meu a bătut o dată o plajă-ntreagă, la vremea zorilor, ca să-mi găsească, înainte să mă trezesc, capacul pe care-l rătăcisem într-o preumblare. L-a găsit, mă aştepta apoi cuminte pe masă. Şi la ce bun? Oameni fără suflet, habar n-au de ce m-au văduvit. Nu îndrăzesc să mă ating încă de ultimul film cu cadre pătrate nedus la developat. Când o să le văd, o să plâng.

This entry was posted in lamentari, zilnice. Bookmark the permalink.

One Response to în fiecare zi dau pe gât un cocktail emoţional

  1. Bogdan says:

    Hehe, Diana pare foarte tare. Spre ruşinea mea, n-am auzit până acum de dumnealor (de cercetat).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting